Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /home/public/sites/www.studiobekkers.nl/wp-content/plugins/soil-master/modules/nav-walker.php on line 38

Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /home/public/sites/www.studiobekkers.nl/wp-content/plugins/soil-master/modules/nav-walker.php on line 38
Dressoir "Boo" - Studio Bekkers

Dressoir “Boo”

“Dressoir Boo: oude techniek in een strak ontwerp”. In samenwerking met ontwerpbureau Dievorm is deze dressoir kast ontstaan. Het dressoir “Boo” is een voorbeeld van een eigentijds product op basis van oude technieken en vormen. René Bekkers (1991 ) is de ontwerper. Hij nam de uitdaging aan om onderzoek te doen naar de techniek van het buigen van massief hout met behulp van een stoomkist. In deze kist legt men het te buigen hout. Nadat de kist is afgesloten wordt er stoom doorheen gevoerd. René gebruikte hiervoor een behangstomer. Na twee uur wordt het hout uit de kist gehaald, in een mal gebogen en vastgezet. Als het hout gedroogd is kan het uit de mal worden gehaald en is het hout gebogen. Het kostte René aardig wat “proefstoomproducties” om vast te stellen welke nerfstructuur en welke houtdikte nodig waren om de juiste bocht te creëren zonder dat het hout ging splijten en om te bereiken dat het onderstel stabiel was.

Het eindresultaat mag er zijn: dressoir “Boo”, een meubel dat los van de wand geplaatst kan worden met een la die naar beide zijden open geschoven kan worden. BOO is de naam van het meubel. De naam is ontstaan door  boog ( in het engels Bow ) en dat op zijn Nederlands uitgesproken is dat BOO. Uiteindelijk zijn er twee ontwerpen gemaakt, Studio Bekkers heeft een ontwerp gemaakt en Dievorm heeft een ontwerp gemaakt.

Studio Bekkers 2016

Materiaal

De gebogen vormen zijn gemaakt van Europees Eikenhout en afgewerkt met zwarte beits. De twee tussen kasten zijn gemaakt van 16mm MDF en met witte verf afgewerkt. In beide kasten zitten twee laden, gemaakt van 18mm spaanplaat en zijn naar twee kanten uittrekbaar.

Afmetingen

(LxBxH) 1200x400x900mm

Prijs

€ prijs op aanvraag

Dressoir

Gebogen poten

Klep deur

Dievorm 2016

Materiaal

De gebogen vormen zijn gemaakt van Europees Eikenhout en afgewerkt met blanke lak. De tussen kast is gemaakt van 16mm MDF en met witte verf afgewerkt. In de kast bevinden zich twee deuren en in het midden een lade met daarachter een extra binnen lade. De laden zijn gemaakt van 18mm spaanplaat.

Afmetingen

(LxBxH) 1200x400x900mm

Prijs

€ prijs op aanvraag

Binnenlade

Gebogen hout

Verstekdeur